blank

Hatalmas az igény a munkaerőre a vendéglátásban és a turizmusban

blank
blank

H I R D E T É S

Áprilisra több, mint háromszorosára nőtt egy hónap alatt a szektorban meghirdetett pozíciók száma, a nyitás következtében májusban viszont ez a márciusihoz képest már több, mint ötszörösére emelkedett. A következő hónapokban fokozatos helyreállás várható az iparágban.

A Profession.hu április végétől jelképes árú, 1 forintos online hirdetési lehetőséggel segítette a legnehezebb helyzetbe került ágazat helyreállását. A vendéglátóiparban és turizmusban feladott hirdetések száma május második felére átlépte az ezret az állásportálon, ami rekordszámú meghirdetett pozíciót jelent ebben a szektorban.

A Balaton körüli megyékben különösen látványos az emelkedés: a legnagyobb arányú növekedést produkáló megyék között szerepelt Veszprém, ahol kilencszeres, Zala, ahol tizenkétszeres, valamint Somogy, ahol húszszoros emelkedés volt megfigyelhető májusban. Budapesten hirdették meg a legtöbb pozíciót az ágazatban.

A legtöbb álláshirdetéssel szakács, felszolgáló, pincér, pultos, konyhai munkás, éttermi vendéglátói, cukrász és pék pozíciókra kerestek jelentkezőket az újrainduló szektorban. Az álláskeresők körében pedig konyhai munkás, szállodai recepciós, felszolgáló, pincér és pultos állások, valamint turizmussal és utazásszervezéssel kapcsolatos munkák voltak a legnépszerűbbek ezeken a területeken 2021 második negyedévének kezdete óta.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete az iparág fokozatos helyreállására számít az elkövetkezendő hónapokban. Semsei Rudolf, az MVI alelnöke szerint a vendéglátó szakma újraindulása több lépcsőben várható. A nyári teraszos és balatoni vendéglátóhelyek éledése után őszre várható a konferenciák és az üzleti rendezvények újraszervezése, illetve a külföldi turisták megjelenésével ismét kinyithatnak a belvárosi vendéglátóhelyek is.

Forrás: profession.hu

#ujranyitas #vendeglatas #turizmus #állás

H I R D E T É S