varroda

Hátrányos helyzetűeknek teremtett munkalehetőséget az ország több pontján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

blank
blank

H I R D E T É S

A Szeretetszolgálat Jelenlét programja több mint egy tucat településen biztosít munkát országszerte a helyieknek. Varrnak, termelnek és szakmát is szerezhetnek a programban résztvevők, akik a piacra számára készítik különféle termékeiket.

Tiszaburán varrodát működtetnek a településen élő nők számára, akik a helyben szervezett képzésen szakmát szereztek. – írja a Pénzcentrum.

A Tolna megyei Gyulajon egy élelmiszer-termelő üzemet működtet a Szeretetszolgálat, savanyúságokat, szörpöket, lekvárokat, csatnikat, szószokat és magkrémeket állítanak elő, az alapanyagokat pedig a térségbeli helyi termelőktől szerzik be: így nem csak az üzemben dolgozó helyiek számára biztosítanak bevételi forrást, hanem a kistermelők számára is.

A pátyi üzem integrált munkahely, ép és fogyatékossággal élők vagy megváltozott munkaképességűek egyaránt dolgoznak, és nagyon jó példa ez arra, hogy mindenki képes dolgozni, és mindenki számára lehet értékes munkát biztosítani.

A vállalkozások körforgásos üzleti modell szerint valósulnak meg. Ez azt jelenti, hogy a munkahelyteremtéssel a korábban segélyekre szoruló vagy fogyatékkal élő emberek anyagi biztonsághoz és erkölcsi megbecsüléshez jutnak, és szakmát is kapnak a kezükbe.

Munkájuk révén a dolgozók valódi értékeket állítanak elő: a termékek önmagukban, piaci alapon eladhatóak és magas minőséget képviselnek, a keletkező bevételből pedig fent lehet tartani az üzemeket, valamint lehetővé válik azok fejlesztése, bővítése és újabb munkahelyek létrehozása.

Fotó: aborfesztival.hu

#munkahely #jovedelem #megvaltozottmunkakepesseg

H I R D E T É S