researchers in white coats and medical masks working with reagents together in lab

Hétfőig lehet igényelni a kutatás-fejlesztési bértámogatást

blank
blank

H I R D E T É S

Február 22-ig igényelhetik a cégek a kutatás-fejlesztési bértámogatást. A forrásból azokat a tudósokat szeretnék segíteni, akik hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a cégek a következő hónapokban növelhessék a gazdasági teljesítményt.

Az ITM legfrissebb adatai szerint 800 cég pályázott a k+f+i területén, és közel tízezer munkavállalót segítettek. Támogatásként eddig 7 milliárd forintot fizettek már ki, míg a járvány első hullámában, tavaly tavasszal 17 milliárd forintot.

A KFI bértámogatást többek között mérnökök, kutatók, informatikusok, meglévő és újonnan felvett munkavállalók után kaphatják a vállalkozások. A programban három hónapos időtartamra biztosított támogatás egy főre eső összege nem haladhatja meg a havi 318 920 forintot. Az így megítélt összeget a munkáltató kapja, a támogatás fejében érintett munkavállalóit legalább három hónapig köteles tovább foglalkoztatni, munkabérüket nem csökkentheti.

A támogatási rendszert kibővítették, így nemcsak a meglévő munkahelyekre adnak támogatást, hanem új munkahelyek teremtésére is.

A KFI bértámogatási program részletes dokumentációja a munka.hu oldalon érhető el. A kérelmeket a munkáltató székhelye vagy telephelye szerint illetékes megyei vagy fővárosi kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához lehet benyújtani 2021. február 22-ig – hívta fel a figyelmet az ITM.

Forrás: MTI

#palyazat #kfi #tamogatas #munkahely #ber

H I R D E T É S