vakcina

Hétfőtől postázzák a védettségi igazolásokat

blank
blank

H I R D E T É S

Március 1-től kapják meg postai úton a védettségi igazolást azok, akiket már beoltottak, vagy akiknél a védettség egyéb okokból fennáll. Ezt követően dönteni kell arról, hogy mire lesz jogosult az, aki a kártyával rendelkezik. Egyelőre azt tudja igazolni, hogy védett, ezért a karanténszabályokat esetükben minden további nélkül fel lehet oldani.

Védettségi igazolványt a magyar hatóságoktól csak Magyarországon beoltott ember kaphat, de természetesen, ha úgy döntenek, más országok is adhatnak ki ilyen igazolást az ott beoltottaknak. – mondta Gulyás Gergely tegnap.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy az egészségügy lényegesen több forrást fog kapni a következő költségvetésben, erre a béremelések miatt is szükség van. Az egészségügy lesz a legnagyobb nyertese a 2022-es büdzsének – jelentette ki.

Gulyás Gergely azt is közölte, hogy a home office-ról hoztak jogszabályt, ennek köszönhető, hogy a munka törvénykönyvének előírásaitól eltérően is meg lehet állapodni a távmunkáról, a munkavégzés helye szabadon választható, a munkáltató pedig hozzájárulhat a munkavállaló kiadásaihoz.

A miniszter azt is elmondta, hogy nincs még egységes szabályozás vakcinaútlevélről, de minden légitársaságnak az az érdeke, hogy minél több utasa legyen. Jó lenne, ha nem csinálnának politikai kérdést a vakcinából, és az is jó lenne, ha mindenki szakmai alapon minősítené az oltóanyagokat – vélekedett.

Kitért rá: a gyógyfürdők szolgáltatásai gyógyellátásnak minősülnek, és szakmai döntés született a részleges nyitásról.

Gulyás Gergely az enyhítések sorrendjéről azt mondta: a kijárási korlátozás az, ami első között szab gátat az életnek, és valószínűleg ez az, amit elsők között kell majd enyhíteni. Ezzel ő maga is egyetért – jelezte.

A gazdaságot illetően kifejtette: a bértámogatásokat és minden, az újranyitást segítő intézkedést fenntartanak. A bértámogatásokkal kapcsolatos fennakadásokon már túl vannak, szinte naprakészen tudják teljesíteni az igényeket – mondta. Hozzátette: több mint 41 milliárd forintnyi támogatásra érkezett igény, és 39 milliárd forintot már ki is fizettek.

Arról is beszélt, hogy remélhetőleg a következő időszakban a Magyarországot megillető uniós pénzekkel kapcsolatos pályázati kiírások és a gazdaságélénkítő támogatások hozzájárulnak ahhoz, hogy a második negyedévben megindulhasson a gazdasági növekedés. Ekkor már a szolgáltatószektor is részben helyreállhat – fűzte hozzá.

Forrás. MTI

#koronavirus #vedettsegiigazolas #oltas #egeszsegugy #gazdasag #bertamogatas #vakcinautlevel

H I R D E T É S