blank

Hiteles indokkal akár többmilliós adómérséklés

blank
blank

H I R D E T É S

Sokan nem tudják, de a járvány miatt háromfajta adókönnyítést is igénybe lehet venni: halasztást, részletfizetést és adómérséklést.

Az ötmillió forintig igénybe vehető 12 havi részletfizetés vagy hat havi fizetési halasztás mindegyik adófajtára kérhető, és nagy előnye, hogy a későbbi megfizetéskor is pótlékmentes, az adóhivatal ugyanis a koronavírus-válságra specializált méltányosság esetén nem számíthat fel késedelmi pótlékot. A lehetőség nemcsak az összes magánszemélynek, hanem az egyéni vállalkozóknak is a rendelkezésére állírja a haszon.hu

Az adómérséklés tavaly tavasszal debütált: a 2020 nyaráig hatályos kedvezmény révén az adóhivatal mintegy 680 millió forint fizetendő adót engedett el. A koronavírus-válságra specializált méltányossági kérelem most a gazdaság újraindításának lehet egy fontos és nélkülözhetetlen eleme.

A könnyítéshez csak azt kell igazolni, hogy a fizetési nehézség a veszélyhelyzetre vezethető vissza, a mérséklésnél pedig azt, hogy a tevékenység a veszélyhelyzetre visszavezethető okok miatt lehetetlenülne el. A magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak a FAM01, míg a cégeknek a FAG01 nyomtatványt kell benyújtani, fontos jelölni, hogy a kedvezményt a koronavírus-válságra tekintettel kéri az ügyfél.

#ado #reszletfizetes #konnyites #jarvany #nav

H I R D E T É S