blank

Illegális foglalkoztatás Garancsi István biztonsági cégénél

blank
blank

H I R D E T É S

Illegális foglalkoztatáson kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy olyan biztonsági céget, amely Garancsi István üzletember érdekeltségébe tartozik– írja a 24.hu. A lap szerint a Criterion Biztonsági Szolgáltatások Zrt.-t tavaly nyáron érték tetten, a társaság ellen szóló határozat 2019 végén lett nyilvános, de a feketén foglalkoztatók széles tömegében nem volt feltűnő a társaság neve.

Az 580 millió forint jegyzett tőkével rendelkező biztonsági cég az elmúlt években átlagosan több mint ötmilliárd forint árbevételt szerzett, tavaly 325 millió forint profitot termelt.

A vállalat „NATO beszállításra alkalmas” minősítéssel rendelkezik, követelmény vele szemben az átláthatóság és a megbízhatóság. Magyarországon 250 ilyen társaság rendelkezik ezzel a Honvédelmi Minisztérium által megítélt minősítéssel.

Az pontosan nem ismert, hogy hány alkalmazottat foglalkoztatott törvénytelenül a Criterion, ahogy azt sem, hogy kapott-e ezért bírságot, és ha igen, mekkora összeget kellett fizetnie. A lap kereste a céget és a NAV-ot is. A vállalattól nem kapott választ, az adóhatóság adótitokra hivatkozva nem felelt.

Forrás: 24.hu

#illegalisfoglalkoztatas #NAV #birsag #torvenysertes

H I R D E T É S