blank

Indul a vakcina-előjegyzési kampány

blank
blank

H I R D E T É S

A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a nyugdíjasokat levélben fogja megkeresni, amelyben lesz egy regisztrációs lap és egy válaszboríték, és ezeket minden nyugdíjas térítésmentesen visszaküldheti.

Jövő héttől működésbe lép a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap, amelyen bárki előjegyezhet az oltásra.

Gulyás hangsúlyozta: a védőoltások beadása államilag szervezett lesz.

A miniszter arról is beszélt, hogy az operatív törzs a kormányfő részvételével értékeli a helyzetet, majd döntés születik arról, milyen intézkedések lépjenek életbe december 11. – a most hatályos intézkedések lejárta – után.

A mostani prognózisok többsége decemberre teszi a koronavírus-fertőzések és a halálozások számának csúcspontját.

A megindult tömeges koronavírus-tesztelés következtében a múlt héten – egymillió emberre vetítve – Magyarországon volt az ötödik legmagasabb a tesztek száma az EU átlagában – közölte a miniszter.

Így ma a fertőzések számában a látenica nyilvánvalóan kisebb a korábbinál – jegyezte meg, hozzáfűzve, hogy a gyorstesztek már elérhetőek a gyógyszertárakban, de természetesen az így elkészítettek a statisztikába nem kerülhetnek bele.

Ismertette: a fertőzöttek számát nézve Magyarország a 12. helyen áll az EU-s tagállamok összevetésében. Hozzátette: az elhunytakat tekintve – ugyan napról napra szomorú rekordértékek születnek – a magyar adatok kedvezőbbek uniós összehasonlításban. Egymillió emberre vetítve az elhunytak számánál az EU-s átlag 613 ember, Magyarországon 526.

Gulyás arról is beszélt, hogy jelen adatok szerint a Pfizer gyógyszergyár a saját fejlesztésű oltóanyagából először az Egyesült Államoknak és az Egyesült Királyságnak akar juttatni, az EU-s országoknak első körben nem. Éppen ezért a magyar kormány több vakcinagyártóval is felvette a kapcsolatot.

Forrás: MTI

#vakcina #koronavirus #elojegyzes #teszteles #oltas

H I R D E T É S