blank

Informatikai képzés az álláskeresőknek

blank
blank

H I R D E T É S

Közel ezren kezdhették meg a Gazdaságvédelmi akcióterv részeként meghirdetett Újratervezés programra épülő informatikai képzéseket október 28-ától.  A képzés a koronavírus-járvány miatt pályamódosításra, újrakezdésre kényszerült álláskeresőket hivatott segíteni.

Az intenzív és az első pótvizsgáig ingyenes képzések államilag elismert bizonyítvánnyal zárulnak. A résztvevők kamatmentes hitelt vehetnek fel a Diákhitel Plusz programban, amelyet akár saját informatikai eszköz beszerzésére is fordíthatnak. A felkészülésekkel, szünetekkel és vizsgákkal együtt jövő áprilisra végző informatikusok nagy többsége hamar jól fizető álláshoz juthat.

A résztvevők átlagéletkora 40 év, 60 százalékuk vidéki, jelentős részük a koronavírus-járvány következtében vált álláskeresővé.

Az intenzív, négy hónapon át napi 8 órás elfoglaltságot jelentő képzésen, a kijelölt intézményeknél gyakorlatorientált digitális eszközökkel támogatott oktatás zajlik négy informatikai szakágban, magyar nyelvű e-learning tananyagból, folyamatos mentori támogatás mellett.

Az Újratervezés program várhatóan kibővített formában folytatódik majd, az alapszintű képzések mellett gyártóspecifikus, haladó tréningek kialakítása is tervben van.

Forrás: MTI

#allaskeresok #kepzes #informatika #hitel #munka #palyamodositas

H I R D E T É S