blank

Ismét népszerű a kölcsönzött munkaerő – megyünk a nyugati szemléletmód felé

blank
blank

H I R D E T É S

A második hullámban nem számolnak a tavaszihoz hasonló leállással a gazdasági szereplők, akik egyre nyitottabbak a kölcsönzött munkaerő alkalmazására, hiszen ezzel biztosítható a kellő rugalmasság a jelenlegi kiszámíthatatlan piaci környezetben – mondta Gyarmati Szilvia, a WHC Humán Üzletág Fejlesztési vezetője a HR Fest online szakmai konferencián.

„A tavaszi drámai gazdasági visszaesés drasztikusan érintette a hazai vállalatok kölcsönzött munkaerőállományát, hiszen a járvány elleni védekezés miatti kényszerű létszámleépítés első körben a kölcsönzött munkavállalókat érintette. Nyárra azonban a hazai termelő vállalatok általánosságban megtanultak együttélni a vírussal, szigorú járványvédelmi protokollokat dolgoztak ki és intézkedéseket foganatosítottak, melyekkel biztosítani tudják munkavállalóik egészségvédelmét, és így az üzletmenet-folytonosságot. – idézi Gyarmati Szilviát az uzletem.hu

Sok cég ismét munkaerőhiánnyal küzd, toborozni viszont nem könnyű, mert a minőségi munkaerőt sok cég megtartotta. Tavasszal jellemzően azokat építették le, akiket kevésbé kompetensnek tartottak.

A nagy létszámot foglalkoztató hazai termelő, kereskedelmi és logisztikai vállalatok részéről ismét megnőtt az igény a minőségi vendégmunkásokra, akiket jellemzően kölcsönzötti jogviszonyban alkalmaznak a cégek. – írja a portál.

„Kezdünk szemléletmódban felzárkózni Nyugat-Európához, ahol a kölcsönzött munkaerőre abszolút stratégiai eszközként, a flexibilitás egyik zálogaként tekintenek a nagy létszámú munkavállalót foglalkoztató vállalatok” – idézi Gyarmati Szilviát az uzletem.hu.

Forrás: uzletem.hu

#kolcsonzottmunka #foglalkoztatas #munkaerohiany #leepites #HR

H I R D E T É S