blank

Ismét pályázhatnak a 17-24 éves fiatalok a külföldi továbbtanulást támogató Stipendium Peregrinum ösztöndíjra

blank
blank

H I R D E T É S

Azoknak a fiataloknak a jelentkezését várják, akik a világ legjobb egyetemein szeretnék folytatni tanulmányaikat a következő tanévtől – jelentette be Novák Katalin a családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook oldalán. Az ösztöndíjjal azokat segítik, akik nemzetközi megmérettetésben is megállják a helyüket és akik vállalják, hogy a megszerzett tudásukat tanulmányaikat követően Magyarországon hasznosítani fogják

A hazai munkaerőpiacon különös jelentőséggel bír a világ legrangosabb egyetemein szerzett diplomával elhelyezkedők száma, és a külföldön megszerzett tudás hazai hasznosulása. Különösen igaz ez azokra a külföldi diplomákra, amelyeket a leggyorsabban fejlődő iparágakban lehet hasznosítani. A hamarosan induló pályázati szakaszban a tandíjra, a szállásra, a megélhetési költségekre, a konferenciák részvételi díjára, de a tankönyvek díjaira is lehet támogatást kérni. Az ösztöndíj akár a tanulmányok folytatásához szükséges teljes támogatást is fedezheti.

Jelentkezni június 1. és június közepe között lehet. A pályázat részletei a https://ntk.hu/stipendium-peregrinum/ weboldalon és a Nemzeti Tehetség Központ Facebook-oldalán is megtalálhatók lesznek.

Forrás: MTI

#kepzes #pályázat #osztondij #tovabbtanulas #karrier

H I R D E T É S