blank

Itt a bejelentés a harmadik oltásról

blank
blank

H I R D E T É S

A kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-től – jelentette be a miniszterelnök a Kossuth reggeli műsorában. A harmadik oltás felvételére a másodikat követően négy hónap elteltével lesz lehetőség, de az orvosok ettől eltérhetnek.

Az orvos dönt arról is, milyen vakcinát kapjon harmadiknak az ember, és a lehető legkisebb adminisztrációval akarják megoldani a harmadik oltást, ezért mindenki ott kapja meg, ahol az első kettőt.

Az eddigieknél fertőzőbb delta variáns megjelenése miatt az, aki nem vette föl az oltást, nagyobb veszélyben van, mint a járvány idején eddig bármikor. Ezért azokat az időseket, akik nem kaptak eddig oltást, személyesen meg fogják keresni – hangsúlyozta Orbán Viktor

A 12-16 évesek esetében szeptember elején a szerdai iskolakezdés előtt hétfőn és kedden minden iskolában oltásokat rendeznek, így minden fiatal megkaphatja az oltást, ha a szülők beleegyeznek.

Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás

A miniszterelnök a kormány nevében arra kérte az embereket, hogy csak azok utazzanak külföldre nyaralni, akik megkapták mindkét oltást, ugyanis akik még nem teljesen védettek, azok haza fogják hozni a vírust.

Fotó, forrás: MTI

#jarvany #oltas

H I R D E T É S