blank

Itthon vagy külföldön ? Melyik oltással hová ? Az idei nyaralás a közösségi médiában

blank
blank

H I R D E T É S

Az Ynsight Research kutatócsapata arra volt kíváncsi, hogy mit gondolnak a netezők a 2021-es nyárról, a 2020 október végétől május végéig terjedő, összesen hét hónapos időszak online beszélgetéseit vizsgálva.

A kutatásban a publikus közösségi média beszélgetéseket nézték át – a vizsgált 7 hónap alatt több, mint 21 ezer online tartalom foglalkozott a nyaralás kérdésével (cikkek, blogbejegyzések, kommentek, fórumtémák, Twitter megjelenések), melyekre több, mint 80 ezer további felhasználói reakció érkezett.

A témában megszólalók túlnyomó része azonban külföld mellett tette le voksát. A legnyomósabb érv a külföldön kedvezőbb ár-érték arány volt. Rengeteg felhasználó írta, hogy egy itthoni nyaralás árából már egy külföldi út is kitelik, ezért inkább a tengerpartot választja.

A beszélgetés színterei megoszlása jól mutatja, hogy a netezők leginkább blogokon és a Facebookon osztották meg gondolataikat, aggályaikat az idei nyaralással kapcsolatban. Míg a tavaly év végén megjelent hírek inkább a fertőzöttségi számok növekedéséről, illetve a szigorításokról szóltak, idén januártól már egyre több hír jelent meg a külföldi nyitásokról, a görögök általi javaslatról, miszerint aki beoltotta magát az szabadon utazhasson, illetve az itthoni nyitások reményeiről, majd a tényleges nyitásról.

Március elején kezdtek megjelenni az EU-s vakcinaútlevélről szóló hírek, áprilistól pedig megugrott a nyaralással foglalkozó tartalmak mennyisége. A 7 hónap alatt időszakosan több olyan tartalom is megjelent a nyaralással kapcsolatban, amely kiemelt módon foglalkoztatta a felhasználókat. Ilyen volt természetesen a tényleges nyitások hírei, illetve a májusban megjelent cikkek a külföldi utazási lehetőségekről.

Forrás: vg.hu

#kutats #facebook #nyaralas

H I R D E T É S