taj kártya

Jár az oltás és a favipiravir akkor is, ha érvénytelen a TAJ-szám

blank
blank

H I R D E T É S

Az oltás mellett a koronavírus elleni gyógyszer, a favipiravir is ingyenes, azt azok is megkapják, akiknek érvénytelenítik a TAJ-számát – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Az adóhivatal április 7-ig csaknem 66 ezer olyan magánszemély adatát adta át a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek, akik úgy halmoztak fel hathavi tartozást, hogy jellemzően még csak a fizetéskönnyítési igényüket se jelezték. Eddig 13 ezren kértek fizetési kedvezményt, az esetek 85 százalékában az adóhivatal engedélyezte is ezt, így több mint 213 millió forintnyi tartozásra kaptak könnyítést az érintettek – tette hozzá Izer Norbert.

Március 10-én adta át a több mint hathavi tartozók adatait az adóhivatal a NEAK-nak.

Az egészségügyi hivatal ezt követően érvényteleníti az érintettek TAJ-számát, ami azzal jár együtt, hogy az állami egészségügyi szolgáltatást ingyenesen már nem vehetik igénybe – idézte fel az államtitkár.

A koronavírus elleni oltás és gyógyszer a TAJ-szám nélkül is elérhető. Aki rendezi a tartozását, annak a lehető leggyorsabban újra érvényessé válik a TAJ-száma.

Azok, akik vagyoni, jövedelemi helyzetük miatt nem tudják megfizetni a havi nyolcezer forintot, akár az egész tartozás elengedését is kérhetik a NAV-tól.

Forrás: MTI

#tajkartya #tb #oltas #koronavirus #jarulek

H I R D E T É S