blank

Jó a távoktatás, de tovább finomítanák a szigorítást a pedagógusok

blank
blank

H I R D E T É S

Indokoltnak tartják a tanári szervezetek a középiskolák bezárását. Most azt szeretnék, ha az igazgatók hatáskörét növelnék. – írja a Magyar Nemzet.

A középiskolások körében van a legnagyobb mozgás, sok az ingázó diák, és aktív társasági életet is élnek. Ezért jó ötlet a pedagógusok szerint az online munkarend bevezetése.

Az általános és középiskolai képzést is nyújtó vegyes intézményekben biztosan szükség lesz átszervezésekre – mondják a szakemberek. A hat- és nyolcosztályos gimnáziumokban sok olyan pedagógus van, aki az alsóbb évfolyamokon is tanítanak. Nekik személyesen és digitálisan is kellene oktatniuk. Esetükben nagyon fontos, hogy meghatározzák a minimális tananyagmennyiséget, amit a digitális rendszerben is meg kell tartani – mondják az érdekvédők.

A PSZ álláspontja szerint az általános iskolai évfolyamokon hibrid oktatást kellene bevezetni. –  nyilatkozták a lapnak. A szakszervezet szerint fontos lenne, hogy az igazgató dönthessen rendkívüli szünet vagy tanítás nélküli munkanap elrendeléséről, amennyiben megjelenik a vírus az intézményben. A PSZ szerint a digitális oktatás idején az egyik szülő számára a kormánynak biztosítania kellene a kisebb gyerekkel való otthonmaradás lehetőségét úgy, hogy közben megkapja a fizetését.

Forrás: Magyar Nemzet

#oktatas #rendkivuliszunet #szakszervezet #pedagogusok #hibridoktatas

H I R D E T É S