blank

Jó önismeret plusz piacképes szakma – út a sikerhez

blank
blank

H I R D E T É S

Munkaerőpiaci trendeket kutató szakemberek szerint nemcsak az új kérdés a pályaválasztásnál, illetve a karrierépítésnél, hogy milyen időtálló szakmát válasszunk, hanem az is, milyen típusú képzésen vegyünk részt. A képzési kínálat széles, középszinttől felsőfokig gazdag a paletta, lehetőség van a valódi life long learning-re. csak ezt kell tudnunk eldönteni, mit szeretnénk.

Nyugat-Európában a képzési struktúra könnyen átjárható, rugalmas, a szintek között több átmenetet biztosít azzal a céllal, hogy minél előbb jusson szakmához bárki, aki ezt az irányt választaná. Ezek a rendszerek ugyanakkor azt is lehetővé teszik, hogy bekapcsolódhasson a felsőoktatásba az, aki erre orientálódik.

Itthon is egyre több szakmai szervezet támogatja a szakmai képzéseket, azaz azt a nézetet vallja, hogy mindenki kapja meg a lehetőséget arra, hogy szakmát tanulhasson, amelyen belül továbbmehet, ha pedig nem tetszik neki, választhatja a felnőttképzést vagy a felsőoktatást.

Az aktuális munkaerőpiaci helyzetben a szakmai képzésekhez vezető út első lépése az érettségi. Megfelelő önismerettel kiválasztott piacképes szakma elég alkuerőt képes biztosítani most, a Covid idején is. Több önismereti teszt létezik, amelyek segítenek abban, hogy tisztábban lássunk rá érdeklődésünkre, motivációinkra és erősségeinkre.

Az egyetemeken a keresztféléves felvételi november 15-ig tart. A felnőttképzésekben ösztöndíj jár és hitel igényelhető, a szakképzésben ösztöndíjat fizetnek, az új szakképzési rendszerben két szakma megszerzése továbbra is ingyenes marad.

#kepzes #szakma #karrier #palyavalasztas #munkaeropiac

H I R D E T É S