blank

Jól halad a high-tech harcjármű-gyár építése Zalaegerszegen

blank
blank

H I R D E T É S

Megfelelő ütemben halad a Rheinmetall-csoport és a magyar állam közös beruházásában megvalósuló harcjárműgyár építése Zalaegerszegen. A 2023-ban üzembe álló épületegyüttes a koronavírus-járvány ellenére is folyamatosan épül, hamarosan eléri legmagasabb pontját.

A mai sajtójékoztatón elhangzott : a magyar védelmi ipar megteremtése érdekében az elmúlt 3 év alatt 220 milliárd forint értékű hazai beruházásról született döntés – a Zalaegerszegen mintegy 60 milliárd forintból épülő Lynx-üzem az új high-tech iparág megteremtésének egyik jelentős pillére, az üzemben a világ legmodernebb páncélozott harcjárműveit gyártják majd 2023-tól.

A fejlesztésnek köszönhetően a beszállítókat is beleértve félezer új munkahely jöhet létre. A több mint 25 ezer négyzetméteres Lynx-gyártócsarnok szomszédságában működő tesztpálya off-road elemekkel bővül, az első ütemet a nyáron adták át, a ZalaZone így egyre gazdagabb kínálattal áll a járműfejlesztők rendelkezésére, hiszen az elektromos és önvezető gépkocsikon túl már drónok és harcjárművek kipróbálására is alkalmassá válik.

Fotó: Wikimedia

Forrás: MTI

#hadiipar #beruhazas #munkahelyteremtes #rheinmetall

H I R D E T É S