blank

Jövő év elején már várható munkaerőfelvétel

blank
blank

H I R D E T É S

A gyártás-termelésben a legnagyobb a dinamika

A hazai munkáltatók 2021 első negyedévében átlagosan 3 százalékkal tervezik bővíteni jelenlegi munkaerőkeretüket – számol be a ManpowerGroup szerdán publikált előrejelzéséről a hvg.hu. A jelenlegi bizonytalan gazdasági környezetben a cégek 22 százaléka számít arra, hogy a munkaerő-felvételi aktivitásuk egy éven belül visszatérhet a járványhelyzet előtti szintre.

A több mint 500 megkérdezett magyarországi munkáltató válaszai alapján a jövő év elején is óvatos létszámtervezés zajlik a hazai cégeknél. A gyártás-termelésben 9, a pénzügyi és üzleti szolgáltatások területén, illetve az építőiparban 5-5 százalékos a tervezett felfutás. Az étterem-vendéglátás szektorban azonban a jövő év elején további 13 százalékos létszámleépítés szerepel a várakozások között.

Miközben a Közép-Magyarországi Régióban a 12 százalékot is eléri a tervekben szereplő bővülés, az ország déli részén – a dél-dunántúli és dél-alföldi régiókban 6-6 százalékos további átlagos leépítésen gondolkodnak a vállalkozások vezetői.

forrás: hvg.hu

#leepites #jarvany #munkaerokeret #allas

H I R D E T É S