blank

Jövő hét végéig kérhető a KFI bértámogatás

blank
blank

H I R D E T É S

Május 23-ig nyújthatják be a kutatás, fejlesztés, innováció (KFI) területén dolgozó munkavállalóik után bértámogatási kérelmeiket a Kutatók és fejlesztők innovatív bértámogatási programjában eddig mintegy 1300 cég vagy intézmény kért segítséget összesen 13 milliárd forint értékben.

A KFI szektorban többek között mérnökök, kutatók, informatikusok, meglévő és újonnan felvett munkavállalók után kaphatnak támogatást a vállalkozások. A januárban újraindult programban három hónapos időtartamra biztosított támogatás egy főre eső összege nem haladhatja meg a havi 318 920 forintot. A megítélt támogatást a munkáltató kapja, annak fejében érintett munkavállalóit legalább három hónapig köteles továbbfoglalkoztatni, munkabérüket nem csökkentheti.

A legtöbb munkavállaló után a fővárosból, Veszprém és Pest megyéből érkezett be kérelem. Az igénylő vállalkozások főként a feldolgozóipar, az információ-kommunikáció és a szakmai, tudományos, műszaki tevékenység ágazatából kerülnek ki. Mostanáig mintegy 1150 vállalkozás több mint 16 ezer munkavállalója esetében született meg a támogatási döntés összesen 12,5 milliárd forint értékben.

Magyarországon a legutóbbi adatok szerint több mint 4,6 millióan dolgoznak. A foglalkoztatás kiemelkedő mértékben bővült az IT ágazatban (több mint 34 ezerrel) és a szakmai, tudományos, műszaki tevékenységben (mintegy 26 ezerrel).

A KFI bértámogatási program részletes dokumentációja a munka.hu oldalon érhető el. A kérelmeket a munkáltató székhelye vagy telephelye szerint illetékes megyei vagy fővárosi kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához lehet benyújtani 2021. május 23-ig.

Forrás: MTI

#bertamogatas #foglalkoztatas #kutats #innovacio #fejlesztes

H I R D E T É S