blank

Jövőre 300 milliárd forinttal támogatja a kormány az otthonteremtést – a fele felújításra megy majd

blank
blank

H I R D E T É S

Manapság nem feltétlenül a munkaerőhiány a jellemző, és a különböző szakmák közötti átjárhatóság sem elvetendő. A piac képes a nehéz helyzetekre is jó megoldásokat találni. –  mondta Novák Katalin a portfolio.hu-nak adott, csütörtökön megjelent interjúban. A családokért felelős tárca nélküli miniszter az új otthonteremtési programról beszélve többek között elmondta, a családtámogatások jelentős részét munkához kötik.

Az új otthonteremtési program nagyjából 300 milliárd forintba kerülhet jövőre a költségvetésnek, és ennek több mint a felét felújításra fordíthatják majd a családok. – mondta Novák hozzátéve, a keret felülről nyitott, nem kell attól tartani, hogy elfogy a pénz, és a programnak idejekorán vége szakad.

A családok támogatásával a kormány a gyerekvállalást motiválná, illetve a már gyermeket nevelő családok életkörülményein kívánnak javítani – fejtette ki a miniszter.

A felújítási támogatás munkaerőhiányt generáló hatásait firtató kérdésre a miniszter megjegyezte, hogy hisz a piac szabályozó erejében, abban, hogy a piac képes a nehéz helyzetekre is jó megoldásokat találni. Manapság nem feltétlenül a munkaerőhiány a jellemző, és a különböző szakmák közötti átjárhatóság sem elvetendő. – mondta.

Hozzátette, arra is számíthatunk, hogy a korábban külföldön elhelyezkedők hazajönnek a jobb lehetőségek miatt. Egyrészt szükség lesz a munkájukra itthon is, másrészt várhatóan jobban megfizetik majd őket, harmadrészt a támogatásokat ők is igénybe vehetik.

A családügyi miniszter azt is mondta az interjúban: “az új otthonteremtési program egésze nagyjából 300 milliárd forintba fog kerülni jövőre, és ebből valamivel több, mint a felét felújításra fordítják majd.”

Forrás: MTI

#otthonteremtesiprogram #piac #szakma #munkaerohiany #tamogatas

H I R D E T É S