blank
happy company of friends on summer vacation, traveling on boat in sea, drinking beer, party on beach, sunset siluhette, people having fun together, men an women in love, romantic, positive emotions

Július 24-e volt a legforgalmasabb nap a turizmus történetében

blank
blank

H I R D E T É S

Nagyon megnőtt a belföldi utazási kedv, amit mi sem bízónyit jobban, mint hogy az újkori történelmében idén július 24-én, szombaton volt a legtöbb, kozel 150 ezer belföldi vendég Magyarországon- mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Guller Zoltán hozzátette: eddig 103 milliárd forintot költöttek a magyarok a vendéglátóhelyeken, ami jelentős növekedés az előző évi 87 milliárd forinthoz képest.

A júniusi 2,5 millió vendégéjszaka után júliusban nagyjából 5,5-5,8 millió vendégéjszakát tölthettek el a turisták a szálláshelyeken, és az augusztusi foglaltság is már több mint 3 millió éjszaka. Ezek alapján a vezérigazgató szerint jó esély van arra, hogy a belföldi turizmus “hihetetlenül erős” nyarat könyvelhessen el.

A Balatonon és környékén a hétvégéken a tavalyinál alacsonyabb a forgalom, miközben a hétköznapok sokkal inkább megteltek. Az egynapos látogatók száma hétvégén 7 százalékkal csökkent, hétközben pedig 30 százalékkal nőtt.

Fotó: Encato

Forras: MTI

#turizmus #belfold #vendeglatas #bevetel

H I R D E T É S