blank

Június végéig lehet kedvezőbb adózású a SZÉP-kártyára utalt összeg

blank
blank

H I R D E T É S

Ismételten meghosszabbodhat, 2021. június 30-ig a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt összeg szociálishozzájárulásiadó-mentessége. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön egy erről szóló változtatást fogadott el a járványügyi intézkedésekhez kapcsolódó törvénycsomaghoz.

Eredetileg az idén, június végéig a SZÉP-kártyákra érkező összegek után a munkavállalónak csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kellett megfizetnie, az akkor még 17,5 százalékos szociális hozzájárulási adót nem (az adó mértéke mostanra 15,5 százalékra csökkent). Később ez kitolódott az év végéig, a mostani változtatás pedig további fél évre biztosítja a kedvezőbb adózást.

Ugyancsak eddig a határidőig megmarad a magasabb keretösszeg is, vagyis a SZÉP-kártya szálláshely alszámlájára 400 ezer forint, a vendéglátás “zsebbe” 265 ezer forint, szabadidős felhasználásra 135 ezer forint utalható béren kívüli juttatásként.

A döntéssel a cél, hogy ne álljon le a turizmus Magyarországon. A kormány továbbra is azt kéri, hogy az emberek ne utazzanak külföldre síelni, legutóbb is ausztriai síelőhelyeken alakultak ki gócpontok.

Forrás: MTI

#szepkartya #ado #torveny #munkavallalo

H I R D E T É S