cropped view of girl with blanket warming up with heater in cold room

Kabátban, sálban dolgoznak a nővérek és az orvosok a Fiumei úti baleseti intézetben

blank
blank

H I R D E T É S

A betegek költöztetésével és olajradiátorokkal próbálnak harcolni a hideg ellen az intézetben, de a fagy kifog rajtuk.  Az épület egyes részein napok óta 10 fokban dolgoznak a szakemberek. – tudta meg a Népszava.

Az ablakok nem zárnak rendesen, így a helyiségek kifűthetetlenek. A nővérpultoknál, illetve folyosókon pulóverben, sálban, kiskabátban lehet csak megmaradni. Egy, a lapnak nyilatkozó orvos azt mondta, a betegek egy részét át is kellett költöztetni.

A kórház vezetése olajradiátorokat és pokrócokat szerzett az érintett épületrészbe, de a hideg maradt, miután az olajradiátorokat nem bírja el az elektromos hálózat. A gyermekosztályon otthonról vitt radiátorokkal próbálnak fűteni. Van, aki napok óta 8-12 fokos helyiségekben dolgozik.

A lap információi szerint a kórház vezetése évek óta jelzi, hogy mielőbb szüksége lenne a nyílászárók cseréjére, mert a hőmérséklet amint mínusz öt fok alá süllyed, az épület a huzat miatt kifűthetetlenné válik. A Fiumei úti épület utoljára 1984-ben kapott teljes felújítást. Legutóbb tavaly januárban lehetett olvasni arról, hogy az Egészséges Budapest Program keretében hamarosan hozzálátnak a felújításához.

Forrás: Népszava

#egeszsegugy #munkavedelem #munkahelyiegeszseg

H I R D E T É S