blank

Karrier előtt ? Kutatási eredményeiket mutatják be a Műegyetem öszöndíjasai

blank
blank

H I R D E T É S

Az Új Nemzeti Kiválóság Program a felsőoktatás tehetségeinek támogatására alapított ösztöndíjat, melyet tavaly a Műegyetem 190 hallgatója, doktorandusza és fiatal oktatója nyerte el. A május 19-én kezdődő konferencián 17 szekcióban ismertetik a támogatással elért kutatási eredményeiket az ösztöndíjasok.   

Az online szekciókban egyebek mellett szó lesz az önvezető járművek, az adatbányászat, a robotika, az energetika, a gyógyszervegyészet, az új médiatechnológiák vagy a különleges építészeti megoldásokat érintő kutatások terén elért új tudományos eredményekről.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program pályázatainak köszönhetően a tehetségeket már az egyetemi tanulmányok kezdetétől arra ösztönzi az egyetem, hogy válasszák a kutatói és innovációs életpályát, és a támogatottaknak a jövőben is az elvárt kiválósági mércének kell megfelelniük” – hangsúlyozta Józsa János, a Műegyetem rektora.  

Az egyetemi képzés első évétől megpályázható ÚNKP ösztöndíjak rendszere a doktori fokozat megszerzését és az azt követő önálló kutatói karrierkezdést is támogatja, így a kutatói életpálya különböző szakaszaihoz jól illeszkedve kíséri végig a tudományos pályaívet

A BME 2016-tól vesz részt az ÚNKP programban. Az utóbbi három tanévben évente csaknem 200 hallgató, doktorjelölt, fiatal oktató, kutató nyerte el az ösztöndíjat, így országosan minden tizedik támogatott kutatás az intézményhez kötődik. Az egyetem évente 330 millió forintot meghaladó támogatási keretösszeget használ fel a pályázati program keretében.

A BME Youtube oldalán megtekinthető a 2019/2020. tanévi ÚNKP konferencia előadóinak válogatását bemutató összeállítás. A csatornán karonként nézhetők meg a műgyetemi kutatók eredményeit ismertető összeállítások: Bemutatkoznak az ÚNKP ösztöndíjasok

Forrás: BME

#osztondij #kutatas #innovacio #kepzes #technologia #karrier

H I R D E T É S