Young school kids running on a walkway in their school

Kásler szerint haladunk az iskolák biztonságos nyitása felé – az LMP zárvatartást kér

blank
blank

H I R D E T É S

A regisztrált pedagógusok átoltottsági aránya 88,7 százalékra emelkedett – írta kedden Facebook-oldalán az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós hozzátette: hétvégén folytatódott a köznevelésben, a szakképzésben és a bölcsődékben dolgozók soron kívüli oltása, így csaknem 200 ezerre nőtt az érintett beoltottak száma.

“Pedagógusaink nagyarányú átoltottságával jelentős lépést tettünk iskoláink biztonságos újranyitása érdekében” – hangsúlyozta a miniszter, hozzáfűzve: arra biztat mindenkit, aki még nem tette meg, hogy regisztráljon és éljen az oltás lehetőségével.

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy tartsa zárva az általános iskolákat és az óvodákat, a jelenlegi járványhelyzetben legfeljebb csak ügyeletet biztosítson azokban.

Kanász-Nagy Máté társelnök keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta: nem szabad úgy kinyitni ezeket az intézményeket, hogy még nem alakult ki a pedagógusok maximális védettsége, ez a járvány harmadik hullámának tetején szerinte óriási felelőtlenség lenne. Mint arra rámutatott, a tanárok védettsége csak a második oltásuk után lehet meg.

Ha a kormány mégis a nyitás mellett dönt, tegye lehetővé a szülők számára, hogy igazolják gyermekük távolmaradását. Kanász-Nagy Máté szerint az iskolák járványgócpontokká válhatnak, ezért szerinte szükséges lenne a gyermekek, a pedagógusok és a többi dolgozó heti többszöri tesztelése is.

A politikus mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát.

Forrás: MTI

#oktatas #ujranyitas #koronavirus #oltas #pedagogus #munkavedelem

H I R D E T É S