blank

Készenléti oltás lesz Magyarországon

blank
blank

H I R D E T É S

Mivel mintegy két és félmillió ember nem kéri az oltást, a jelenlegi oltási rendszer nagy terhet tesz az egészségügyi rendszerre, ezért rövid időn belül készenléti oltásra fognak áttérni.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban adott interjújában elmondta, a rendszer még kidolgozás alatt van, néhány hét múlva viszont már lehet élesedni fog. Ennek a lényeg az lesz, hogy néhány nagy oltópont lesz Magyarországon, mindenkinek ide kell majd elmennie, aki oltást akar kapni. Orbán Viktor ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy aki most még oltatna, amilyen gyorsan csak lehet, tegye meg, mert később sokkal bonyolultabb lesz. Mindez azt is jelenti, hogy a tervek szerint a körzeti orvosok nem fognak már oltani akkor, ha életbe lép a készenléti oltás.

A miniszterelnök beszélt a 12-15 évesek oltásáról is. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök elmondta:  a kormány egyelőre nem döntött a kérdésben – elképzelhető, hogy első lépésben aki akar, az majd tud oltatni, a kormány viszont még nem biztos, hogy kampányt is indít majd.

A miniszterelnök a magyar védettségi igazolványokról elmondta, kompatibilisek lesznek az európai rendszerrel. Június 15-ig a digitális változatra felkerülnek ugyanis majd újabb adatok: a második oltás időpontja és a vakcina típusa is.

Orbán Viktor arról is beszélt: változnak a veszélyhelyzeti szabályok, ma fognak dönteni arról, mikor térhetnek vissza az önkormányzatok a normális működéshez.

Forrás: Pénzcentrum

#jarvany #oltas #vakcinaigazolvany

H I R D E T É S