blank

Kevés a vakcina – át kell alakítani az oltási tervet

blank
blank

H I R D E T É S

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, hogy a várt 18 ezer Moderna vakcina helyett csak 11 ezer érkezett, emiatt át kell alakítani az oltási tervet.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, az első, egészségügyi dolgozóknak szóló oltakozási kör befejeződött, akik ebben az akcióban nem tudtak részt venni, azok a későbbiek még hozzájuthatnak. A második körben, az elmúlt 4 napban beoltották az idősotthonok és szociális intézmények lakóit is, több mint 72 ezer gondozottat és dolgozót. Az aktív fertőzéssel küzdő otthonokba nem jutottak el a szakemberek.

Attól függően, mennyi vakcina érkezik az országba, a 89 évesnél idősebbek oltása következik ezen a héten a háziorvosi praxisokban, 10 adag áll a rendelkezésükre.  – mondta a tisztifőorvos.

Müller közölte, hogy át kellett dolgozni az oltási tervet, mert a 18 ezer Moderna vakcina helyett csak 11 ezer érkezett. A tájékoztató időpontjában is ülésezik az oltásért felelős törzs. Arra kérte a háziorvosokat, hogy figyeljék az üzeneteket a friss információkkal kapcsolatban.

Fotó: MTI/Vajda János

Forrás: ATV

#oltas #koronavirus #szocialisintezmenyek #oltasiterv

H I R D E T É S