blank

Kevesebb légijárat, változó menetrendek novembertől

blank
blank

H I R D E T É S

A koronavírus-járvány európai terjedése és az ezzel kapcsolatos utazási és egyéb korlátozások bevezetése miatt, más repülőterekhez hasonlóan folyamatosan csökken a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma. Ez azt jelenti, hogy a Budapest Airportnak 2020-ban legfeljebb 4 milliós forgalma lehet.

95 százalékkal csökkent a Budapest Airport Zrt. utasforgalma szeptemberben és októberben a tavalyi év azonos időszakához képest. Az átlagos napi utasszám 1500 és 3000 között ingadozott októberben, szemben a tavalyi 40-50 ezerrel. A repülőtér-üzemeltető novemberben is hasonló mértékű csökkenésre számít, decemberben a karácsonyi időszak hozhat némi utasszám növekedést, vélik.

Novemberben változik a menetrend a Budapest Airport-nál: a járványhelyzetre és az azzal összefüggésben bevezetett korlátozások miatt több légitársaság is felfüggeszti üzemelését, vagy csökkenti a közlekedő járatok számát novembertől. Arra kérik az utasokat, hogy a légitársaságok weboldalán tájékozódjanak az esetleges változásokról.

November második felében mintegy 20 útvonal és heti 70 járat maradt elérhető, de a tervezett menetrendből a friss korlátozások miatt továbbiak is kieshetnek – írja az airportal.hu. Drasztikusan csökkentette járatszámait a Wizz Air és a Ryanair. Az előbbi három útvonalon, heti öt járatot tart fenn, a Ryanair négy útvonalon közlekedik csökkentett járatszámmal.

Forrás: MTI

#legikozlekedes #Budapest Airport #korlatozas #utazas #jarvany

H I R D E T É S