blank

Kiugró eredményt produkált áprilisban a hazai autógyártás

blank
blank

H I R D E T É S

Áprilisban az ipari termelés 58,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az elemzők 10 százalék feletti bővülést várnak az idei évtől.

A feldolgozóipari termelés 27 százalékát képviselő járműgyártás nőtt a leginkább, az egy évvel korábbi közel négy és félszeresére. A kiugró teljesítmény elsősorban az előző év áprilisi gyárleállások okozta alacsony bázisérték eredménye. A közúti gépjármű gyártásának termelési értéke mintegy tizennégyszeresére, a közúti jármű alkatrészeinek gyártásáé pedig több mint a háromszorosára emelkedett – derül ki a KSH jelentéséből.

A feldolgozóipari termelés 11 százalékát adó számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása 45 százalékkal bővült. A két legnagyobb alágazat közül az elektronikai alkatrész, áramköri kártya gyártása 66, az elektronikus fogyasztási cikké pedig 76 százalékkal nőtt.

A feldolgozóiparból mintegy 11 százalékkal részesülő élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 12,9 százalékkal emelkedett, mind a külpiaci, mind a hazai eladások növekedésének köszönhetően.

Foto: Suzuki Magyarország

#autogyartas #feldolgozoipar #ksh #elektronika

H I R D E T É S