Nébih - vágóhíd

Kosz a vágóhídon – újabb üzem, ami elvérzett az ellenőrzésen

blank
blank

H I R D E T É S

Ismét súlyos higiéniai hiányosságokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei egy vágóhídon, ez alkalommal Vas megyében. Az eszközfertőtlenítők működésképtelensége és a higiénikus kézmosás feltételeinek hiánya miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a létesítmény tevékenységét.

Harmadik alkalommal talált a hatóság súlyosan jogsértő higiéniai körülményeket egy marhavágóhídon. – áll a beszámolóban.  Az általános takarítatlanság mellett kiemelkedő hiba volt, hogy az üzemeltető nem biztosította sem az eszközök, berendezések tisztításának, sem a személyzet megfelelő kézmosásának feltételeit. Mindez, amellett, hogy jogszabályban előírt, alapvető élelmiszerbiztonsági követelmény, a jelenlegi járványhelyzetben különösen súlyos mulasztás.

A vágóhíd több helyiségében hiányzott a kézfertőtlenítő-, a kézmosószer, a papírtörölköző. A vágósoron található kézfertőtlenítőt ugyan hatósági felhívásra üzembe helyezték, de beindítását követően a benne lévő víz felforrt, a termosztátja nem működött, hőmérője pedig nem is volt. A közlemény szerint a zsigerelő-negyedelő helyiségben a szegyfűrész fertőtlenítőjét nem kötötték be a szennyvízhálózatba, így a beleeresztett víz közvetlenül a padozatra folyt. Nem működött a bárdfertőtlenítő sem, abban egy rozsdás fűrészt tároltak.

A Nébih a súlyos élelmiszerhigiéniai jogsértések miatt azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem vágóhídi tevékenységét. Az üzem csak azután folytathatja a munkát, ha a hiányosságokat maradéktalan kijavította.

Az ügyben az eljárás és bírság megállapítása folyamatban van. A vállalkozás adatai elérhetőek a jogsértés listán.

Forrás: Nébih

#elelmiszeripar #nebih #ellenorzes #munkavedelem #munkahelyiegeszseg

H I R D E T É S