blank

Kötelező az oltás a Semmelweis Egyetemen

blank
blank

H I R D E T É S

Az intézmény közleményében kiemeli, hogy az orvosi – és egészségtudományi oktatás elképzelhetetlen gyakorlati képzés nélkül. Ilyenkor a hallgatók gyógyszertárakban, kórházakban, betegágyak mellett tanulnak és dolgoznak.

„Nem megengedhető és az elsősök fogadalomtételével összeegyeztethetetlen, ha veszélyeztetik kiszolgáltatott embertársaikat azzal, hogy nem tesznek meg mindent saját és környezetük védelme érdekében. Amennyiben egy hallgató valamilyen megalapozott egészségügyi oknál fogva nem veheti fel az oltást (pl. első trimeszterben lévő kismamák), akkor az egyetem vállalja, hogy 5 naponta térítésmentesen antigéntesztet végez nála” -fogalmaz a közlemény.

Azok a hallgatók, akik valós, szakorvosi véleménnyel igazolt egészségügyi indok nélkül utasítják el az oltást, beiratkozhatnak a Semmelweis Egyetemre, de nem kezdhetik meg tanulmányaikat. Az egyetem saját hatáskörben, soron kívül vállalja és vállalta a hallgatók vakcinációját, így a hallgatói körében közel 100 százalékos az átoltottság.

Fotó Wikimedia

#oltas #egyetem #tanev #semmelweis

H I R D E T É S