blank

Közalkalmazottból munkavállaló a kutatóknál is

blank
blank

H I R D E T É S

Nagyobb szabadságot és rugalmasabb feltételrendszert teremt a munkáltató számára a kutatói bérek meghatározásában az a törvényjavaslat, mely a kutatóhálózatban dolgozó alkalmazottak jogviszonyát módosítaná.

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózatnál dolgozók teljesítményalapú, differenciált bérezését támogató foglalkoztatási jogviszony bevezetése rugalmasabb bérezést tesz lehetővé. A Munka törvénykönyve (Mt.) szerinti új jogállás a kollektív szerződés vagy a felek megállapodása a munkavállaló javára széles körben eltérhet a törvényi előírásoktól. Az új jogállás jelentősen csökkenti az intézményekre háruló adminisztrációs terheket is.

    Az Országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslat célja a rugalmas foglalkoztatási jogviszony megteremtése.

A kutatás-fejlesztési eredmények jobb hasznosulásában jelentős szerep hárul az Eötvös Loránd Kutatási Hálózatra, amelyhez a hazai tudományos teljesítmény jelentős része köthető – írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Korábbi írásunk a kulturális szférában dolgozók jogviszonyának módosulását elemzi: https://karriertrend.hu/kozalkalmazottbol-munkavallalok-a-kulturalis-szferaban/

Forrás: MTI

#jogviszony #munkaltato #ber #kutatoihalozat

H I R D E T É S