blank

Közelgő fizetési határidő az Agrárkamaránál

blank
blank

H I R D E T É S

Május 1-jén megkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíj-megállapítási és befizetési időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál. Számukra a tagdíj megfizetésének határideje 2021. június 15. A tagdíj-megállapítás két ütemben zajlik.

Az árbevétel alapú tagdíjat fizető tagok közül az év első felében, 2021. május 1. és június 15. között a gazdálkodó szervezetek, várhatóan ősszel pedig az őstermelők és egyéni vállalkozók tagdíj-megállapítására kerül majd sor.

A NAK árbevétel alapú tagdíjat fizető, gazdálkodó szervezet tagjainak képviselői június 15-ig tekinthetik meg a Kamara portáljáról (www.nak.hu) bejelentkezést követően elérhető e-Iroda fiókjukban, a „2021. évi tagdíj-megállapítás” menüpont alatt a NAK által számukra megállapított idei tagdíjat, valamint a számításhoz felhasznált, 2019. évi bevétel, árbevétel adatokat. A gazdálkodó szervezetek képviselői egyetértés esetén egyetlen kattintással elfogadhatják a NAK által megállapított tagdíjat.

Amennyiben a számítás alapjául szolgáló adatokat korrigálni szeretnék, vagy tagdíjkedvezménnyel kívánnak élni, úgy a korábbi önbevallási felülethez hasonló formában tudják jelezni ezen igényüket a szükséges igazolások csatolásával. Azok a NAK által megállapított tagdíjak, amelyeknek a határidőig sem az elfogadásuk, sem a korrekciójuk nem történik meg, a NAK Alapszabálya értelmében elfogadottnak minősülnek.

A 2020. évi tagdíj felülvizsgálatához október 31-ig tudja fogadni a NAK az igazolásokat. A 2020. november 3. – 2021. október 31. között felülvizsgált 2020. évi tagdíjat szintén terheli a 20 százalékos pótlék.

Forrás: nak.hu

#agrarium #konyveles #adozas

H I R D E T É S