blank

Kreatív, vállalkozó szellemű nőket keresnek – Magyarországon is elindult a WINGATE projekt

blank
blank

H I R D E T É S

Nemcsak vállalkozó, hanem alkalmazott és inaktív nők is részt vehetnek azon a képzésen, mely még az ötlet fázisban lévő vállalkozások elindítását segíti. A feltétel, hogy a jelentkezők innovatív vállalkozásban, termékben, vagy akár újszerű üzleti modellben gondolkozzanak.

A WINGATE néven Magyarországon is elindult vállalkozásélénkítő projekt a sikeres női vállalkozások számát kívánja növelni a régióban. A projekt támogatási összege Izland, Liechtenstein és Norvégia jóvoltából az Európai Gazdasági Térség és Norvégia Regionális Együttműködési Alapon keresztül 1 824 320 euró (közel 660 millió forint), amelynek közel 40 százalékát fordíthatják a célok hazai megvalósítására.

A konzorciumban résztvevő szervezetek nemzetközi szinten szeretnék növelni a nők részvételét az innovációban, valamint támogatást kínálnak ezen vállalkozói réteg versenyképességének javítására.

A projektben első lépésként egy anonim kérdőív segítségével mérik fel a régió, köztük a magyar vállalkozónők szükségleteit. Az így kapott visszajelzések alapján olyan tananyagokat fejlesztenek, amelyek a harmadik fázisban elérhetővé válnak különböző képzések formájában. Elsősorban vállalkozási és menedzsment tartalmakra számíthatnak majd az érdeklődők, de készségfejlesztő tréningekre is lehet majd jelentkezni.

#vallalkozas #palyazat #kepzes #versenykepesseg #EU

H I R D E T É S