blank

KSH: egy hónap alatt 45 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma

blank
blank

H I R D E T É S

Közel 4,5 millióan dolgoznak Magyarországon, tavaly novemberben 45 ezerrel többen álltak munkába – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentéséből.

Az ITM által hétfőn az MTI-nek eljutatott közlemény szerint az őszi időszakban szintén nőtt a foglalkoztatottak száma, a 2020.  szeptember és november közötti hónapok átlagában az elsődleges munkaerőpiacon egy év alatt 8 ezer fős emelkedés mutatható ki.

A munkanélküliségi ráta 11,8 százalékról 4,4 százalékra esett vissza, az előző év hasonló időszakához viszonyítva a vírusválság ellenére is 1 százalék alatti mértékben romlott a mutató. Novemberben a munkanélküliek száma 190 ezer volt, ami éves összevetésben 34 ezres növekedésnek, ám októberhez képest 9 ezres csökkenésnek felel meg.

Az Európai Unió 27 tagállamának szezonális kiigazítás nélküli, nyers munkanélküliségi mutatója 2020 októberében 7,6 százalékra emelkedett. Magyarország esetében a ráta 4,4 százalékot tett ki a KSH mérése szerint, ami 3,2 százalékponttal alacsonyabb az európai átlagnál. Magyarország ebben a hónapban Németországgal és Hollandiával holtversenyben az Európai Unió negyedik legalacsonyabb munkanélküliségű országa volt. Magyarországnál csak Csehországban, Lengyelországban és Máltán volt alacsonyabb a munkanélküliség.

Forrás: MTI

#statisztika #foglalkoztatas #ksh #munkaeropiac

H I R D E T É S