blank

„Lassan a tünet sem lesz munkából kizáró ok az egészségügyben” – csökkennek az erőforrások

blank
blank

H I R D E T É S

Felemészti az egészségügyi dolgozók erejét a meredeken növekvő esetszám és az állandó nyomás. Az orvosok és ápolók erőn felül harcolnak a vírussal – mondta Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára. Lassan az sem kizáró ok a munkából, ha valaki tüneteket produkál.

A helyzet nem túl biztató – idézi a Blikk Svéd Tamást. A titkár szerint a nyomás nagyobb rajtuk, mint karrierjük során bármikor. Az ápolók erőn felül küzdenek, miközben a forrásaikat felőrli a meredeken növekvő esetszámok és halálozási adatok görbéje.

Egyre kevesebb az ember és a felszerelés, miközben a feladat minden nap nagyobb – írja a portál. „A baj akkora, hogy szerintem záros határidőn belül a kontakttá válás már nem lesz kizáró ok a munkából, sőt, enyhe covidos tünetekkel is elvárják majd az egészségügyiektől, hogy menjenek be dolgozni” – mondta Svéd Tamás.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, az elemzések szerint november 21-én 2240 intenzív kórházi ágyra lesz szükség, december 10-én pedig már 4480-ra. “Itt van nagyjából a teljesítőképességünk határa”, mert a 4480 intenzív ágyon fekvő beteg összesen 30-32 ezer olyan koronavírusos beteget jelent, aki kórházban van – mondta a kormányfő.

Kifejtette: hoztak döntéseket arról, hogy ha túlmegy a fertőzés ezen a határon, akkor is legyenek olyan kijelölt helyek, ahol képesek megfelelő orvosi ellátást adni, ha kell, a kórházakon kívül is.

Azt is jelezte, ameddig csak lehet, megpróbálják nem bezárni az iskolákat, mert amíg a diákok iskolában vannak, rendezett kontroll alatt vannak.

Forrás: blikk.hu, MTI

#jarvany #egeszsegugy #orvosok #munakvedelem #fertozes #iskola

H I R D E T É S