blank

Ma is tüntettek Budapesten – jövedelem nélkül a mindennapi megélhetés is gond

blank
blank

H I R D E T É S

A vendéglátóhelyek, szálláshelyek nyitvatartásáért tartottak demonstrációt hétfőn Budapesten a Hősök terén.

A résztvevők – mintegy 300 ember – a Le az adók 75 százalékával elnevezésű párt kezdeményezésére tartottak “Nem kérünk a covid-kommunizmusból” címmel, úgynevezett megafonpróbát.

A nagy rendőri készültség mellett megtartott demonstráción az ország számos pontjáról érkező tiltakozók, vállalkozók, felszolgálók, szakácsok, panziósok az őket érintő korlátozások feloldását követelték.

A felszólalók arról beszéltek, hogy lassan egy éve meg vannak fosztva a jövedelmüktől, a tartalékaik elfogytak, és már a mindennapi megélhetés, az élelem megvásárlása is gondot okoz számukra.

A transzparenseken a többi között az volt olvasható: “Ez nem a vírusról szól, amíg ti osztozkodtok, mi éhezünk”, illetve “Nyissatok ki!”, és egyebek mellett azt skandálták, hogy “Dolgozni akarok!”

A teret szó szerint bekerítették a rendőrök, akik sok embert igazoltattak, volt olyan is, akit megmotoztak, átkutatták a ruházatát és a táskáját. Többen úgy tiltakoztak a rendőri intézkedések ellen, hogy a földre ültek.

Ecsenyi Áron a demonstrációt kezdeményező párt elnöke a “megafonpróba” végén közölte, hogy a következő időszakban a Parlament előtt folytatják a tiltakozást.

Fotó: Blikk/Zsolnai Péter

Forrás: MTI

#demonstracio #vendeglatas #korlatozas #koronavirus #megelhetes

H I R D E T É S