blank

Magyarországon nőtt a legjobban az építőipari termelés az Unióban – volt honnan felállni

blank
blank

H I R D E T É S

Az Eurostat mai közlése szerint az euróövezet 19 tagállamában 2,7 százalékkal, az Európai Unió 27 tagállamában pedig 2,2 százalékkal nőtt az építőipari termelés márciusban az előző hónaphoz képest. A legnagyobb növekedést Magyarországon mérték.

Éves összevetésben az euróövezetben 18,3 százalékkal, az unió egészében pedig 14,9 százalékkal bővült az építőipari termelés. A jelentős növekedést részben a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések következtében kialakult alacsony bázis okozta.

Az elérhető adatok alapján márciusban a legnagyobb havi növekedést Magyarországon volt 11,5 százalékkal, majd Németország (+10,8 százalék) és Szlovákia (+9 százalék) következett. A legnagyobb havi csökkenés Franciaországban volt 7,3 százalékkal, amelyet Svédország és Spanyolország követett.

Éves összevetésben a legnagyobb növekedés Olaszországban volt, ahol majdnem megduplázódott a termelés. A legnagyobb csökkenést Spanyolországban jegyzeték fel, 13,2 százalékosat, de jelentősen csökkent az építőipari termelés éves összevetésben Lengyelországban is.

A 2020-as év egészét tekintve az euróövezetben 5,7 százalékkal, az unióban pedig 5,0 százalékkal esett vissza az építőipari termelés az előző évhez képest.

Forrás: MTI

#gazdasag #epitoipar

H I R D E T É S