blank

Már készülnek a rendvédelmi dolgozók oltására

blank
blank

H I R D E T É S

Kedden két újabb vakcina szállítmány érkezik, az eddig 79 ezer ember oltására elégséges oltóanyagot a ma beadottakkal lényegében ki is használják az egészségügyben. Az operatív törzs napi tájékoztatójából kiderült, a Pfizer hetente, a Moderna kéthetente küld vakcinát, így már az első vonalban dolgozó rendvédelmi dolgozók oltását is elkezdték előkészíteni.

A hétvégén folytatódott a koronavírus elleni védőoltások beadása az egészségügyi dolgozók körében és a nagyobb idősotthonokban – hangzott el ma az M1-en. Az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő oltóközpontjának vezetője, Janecskó Mária elmondta: az egészségügyi dolgozók közül egyre többen akarják beoltatni magukat, ezért növelniük kell a kapacitásokat. Nem csak “saját magunk védelme”, hanem a “környezetünk védelme” szempontjából is fontos az oltás – hangsúlyozta, hozzátéve, minél gyorsabban, minél több embert sikerül beoltani, legalább a népesség 60 százalékát, akkor van remény a járvány megállítására. “Addig sajnos nincs” – fogalmazott.

Az oltóközpont-vezető felhívta a figyelmet, hogy aki a valós információkból tájékozódik, meggyőződhet arról, hogy a vakcina biztonságos, és azt meg kell kapnia.

A járványügy adatok folyamatosan javulnak, de be kell tartani továbbra is az előírásokat – mondta az operatív törzs napi tájékoztatóján Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. Kedden két új szállítmány érkezik: a Pfizer 39 ezer ember, míg a Moderna 3600 ember beoltásához elég oltóanyagot szállít. Galgóczi szerint mindkét cég azonos technológiával gyártja a maga termékét. Az oltakozás előrehaladtával már elkezdődhetett az első vonalban dolgozó rendvédelmi dolgozók beoltásának tervezése is.

Az osztályvezető ismételten kérte az egészségügy dolgozókat, ahogy mindenki mást is, hogy regisztráljon, amennyiben be akarja magát oltatni. Közölte: a regisztrációra azért van szükség, mert az védőoltás önkéntes, s a kapott információk alapján tudják felvenni a kapcsolatot azokkal, akik élni kívánnak a lehetőséggel.

Kórházi oltópontok egészségügyi dolgozók számára: itt.

Fotó: MTI/Vajda János

Forrás: MTI

#oltas #koronavirus #oltopont #vakcina

H I R D E T É S