blank

Már lehet koronavírus elleni oltásra regisztrálni az interneten

blank
blank

H I R D E T É S

Az oltások sorrendjét nem az előjegyzés határozza meg

Megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten a koronavírus elleni védőoltásra – jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hétfő este a Facebook-oldalán.

Dömötör Csaba közölte: a vakcinainfo.gov.hu weboldalon mindenki jelezheti az oltás iránti igényét. A regisztrációval egyben mindenki értesülhet a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkról, és arról, hogy mikor kerül rá sor – tette hozzá.

Közlése szerint az oltások akkor indulhatnak, amikor rendelkezésre áll a magyar hatóságok által jóváhagyott biztonságos vakcina, a folyamat egy oltási terv alapján zajlik majd.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az oltások sorrendjét nem a regisztráció időpontja határozza meg, hanem a veszélyeztetettség mértéke, továbbá elsőbbség illeti meg a védekezésben résztvevőket is.

Frissítés:

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, a koronavírus-járvány feletti kontroll megtartásáért nem lehet enyhíteni a novemberben bevezetett korlátozó intézkedéseken. Hangsúlyozta, a kormány célja, hogy az egészségügyi ellátórendszer bármilyen helyzetben megfelelő ellátást tudjon nyújtani. Az egészségügyi dolgozók kapacitásai azonban végesek, ezért oda kell figyelni, hogy a járvány ne lépje túl ezt a kapacitást. Kiemelte, jelenleg a járvány a korlátozásoknak köszönhetően nem közelíti meg a kapacitás felső határát.

A regisztrációs az oltásra folyamatos, a regisztrálók számáról a kormányzat folyamatosan tájékoztatja majd a lakosságot – fűzte hozzá a szóvivő.

Fotó: MTI/Biontech SE/EPA

Forrás: MTI

#oltas #koronavirus #regisztracio

H I R D E T É S