Top view of doctor putting covid-19 patient in bed in hospital, coronavirus concept.

Már ötszáz önkéntes jelentkezett a Covid betegek mellé

blank
blank

H I R D E T É S

Már ötszáz egészségügyi szakon tanuló, illetve ilyen végzettségű önkéntes jelentkezett a koronavírus-járvány elleni védekezés segítésére az Országos Kórházi Főigazgatóság hétfőn indított akciójában – közölte az OKF főigazgató-helyettese szerdán az M1 aktuális csatornán.

Takács Péter úgy fogalmazott, hogy a szakképzése szerinti területen mindenki hasznos tud lenni a koronavírus elleni küzdelemben, ezért is várják az orvosok mellett gyógyszerészek, diplomás ápolók és egészségügyi tanulók jelentkezését is.

Hangsúlyozta: jó pár területen, főként a “terhelt” északi régióban elkezdtek átszervezéseket az egészségügyben. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megyében “csúcson van” a kórházban ápoltak száma.

Az érintett területeken a rutinos egészségügyi munkatársak végzik majd a fertőzöttek intenzív kórházi ellátását. Az akcióba jelentkezők az átvezényeltek feladatait veszik át, esetenként szakrendelésben, illetve oltópontokon folyó munkában segítenek – tudatta az OKF főigazgató-helyettese.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ weboldalon várja a jelentkezéseket.

Forrás: MTI

#koronavirus #egeszsegugy #onkentesmunka

H I R D E T É S