blank

Marad az olcsó utazás – továbbra is érvényesek a diákigazolványok

blank
blank

H I R D E T É S

Májusban ismét meghosszabbították a koronavírus-világjárvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet, így a diákigazolványok is tovább lesznek érvényesek. A közlekedési szolgáltatók a veszélyhelyzet megszűnését követően 60 napig, vagyis várhatóan egészen november közepéig fogadják el azokat.

Mint az eduline.hu megtudta: köznevelésben és a felsőoktatásban tanulók a 2019/2020-as és a 2020/2021-es tanév első és második féléves matricáját is használhatják az utazási kedvezményekhez. Ezzel a lehetőséggel akkor is élhetnek, ha már befejezték tanulmányaikat – tehát a jogviszonyotok a 2019/2020-as vagy a 2020/2021-es tanévben lezárult – viszont rendelkeznek arra az időszakra érvényes diákigazolvánnyal.

Aki még tanul, de nincs diákigazolványa igazolást kérhet az intézménytől. A 2020. november 4-e után kiállított igazolások a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek, az igazoláson megjelenő érvényességi időtől függetlenül. Ezt most az intézmények szkennelve, elektronikusan is kiküldhetik amit ki kell nyomtatni. A közlekedési szolgáltatók az igazolásokat nyomtatott aláírással és pecséttel is elfogadják, fontos azonban, hogy elektronikus formában – például mobilon – nem.

#nyaralas #diakmunka #diakigazolvany #utazas

H I R D E T É S