blank

Másfélszeresére nőtt egy év alatt a háztartási naperőművek száma Magyarországon

blank
blank

H I R D E T É S

A járvány ellenére is rendületlen a háztartási méretű naperőművek terjedése. A villamosenergia-elosztók aktuális adatszolgáltatása alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal most tette közzé a maximum 50 kilowatt kapacitású kiserőművek tavaly év végi, összesített adatait.

A közleményben Tóth Tamás, általános elnökhelyettese kiemelte – mára közel 72 ezer háztartás rendelkezik ilyen kiserőművel. A növekedési ütem ráadásul tovább gyorsult, míg 2019-ben 44 százalék körül alakult, addig 2020-ban már megközelítette az 50 százalékot. Ilyen módon 2020 végére már 88 112 darab háztartási méretű naperőmű termelt villamos energiát, összesen 719,09 megawatt beépített kapacitással.

Az elnökhelyettes hangsúlyozta, hogy a megújuló energiatermelés lendületes növekedése örömteli fejlemény, ugyanakkor a Hivatal feladata az is, hogy az ellátásbiztonság érdekében megteremtse a megújuló és a hagyományos erőművi kapacitások összhangját. A Nemzeti Energiastratégia célja, hogy 2030-ra legalább 200 ezer háztartás rendelkezzen átlagosan 4 kW teljesítményű, tetőre szerelt napelemes erőművel.

Forrás. MTI

#fenntarthatosag #napenergia #energiahatekonysag

H I R D E T É S