blank

Maszkmentes szünetet igényelnének a kereskedelemben dolgozók

blank
blank

H I R D E T É S

Hogyan tehető emberségessé a maszkviselési kötelezettség a kereskedelmi dolgozóknak? Többek között erről is szó esett az Országgyűlés azonnali kérdések órájában.

Gurmai Zita, MSZP-s képviselő hozzászólásában indokoltnak nevezte a maszkviselés kötelezővé tételét a járványhelyzetben és a mulasztás miatti szigorú szankciókat, de jelezte, nemrég azzal kereste meg őt egy kereskedelmi érdekképviselet, hogy sok munkáltató annyira aggódik a büntetés miatt, hogy még egy ivás idejére sem engedik a maszk levételét a dolgozóknak, például a pénztárosoknak. Partner-e a kormány olyan jogszabály-módosításban, amely alapján a kereskedelemben dolgozók kétóránként tíz perc maszkmentes szünetet tarthatnának? – kérdezte.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt válaszolta: az alaptörvény fontos rendelkezése, hogy a jogszabályokat a józan ésszel összhangban kell értelmezni. Az emberiesség minimumának nevezte, hogy ha valaki inni szeretne, akkor fél- vagy egyóránként, de legalább kétóránként megtehesse. A kormány minden olyan szabályozásban partner, amely e problémára megoldást biztosít – közölte.

Forrás: MTI

#maszkviseles #kereskedelem #munkaegeszseg #mulasztas #jarvany

H I R D E T É S