blank

Mától ismét látogathatók a kórházak

blank
blank

H I R D E T É S

A pünkösdi hétvégére való tekintettel hétfő helyett már péntektől részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat, bizonyos korlátozó intézkedések azonban érvényben maradnak – jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

Galgóczi Ágnes az operatív törzs döntéséről elmondta: továbbra sem látogatható koronavírus-fertőzött, egy beteghez naponta egy látogató mehet be, legfeljebb egy órára, a maszkviselés a kórházak egész területén kötelező, és a belépéskor testhőmérséklet-mérést kell végezni.

A látogatónak érvényes védettségi igazolvánnyal kell rendelkeznie vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell felmutatnia. Közölte, ha a beteg állapota és az időjárás megengedi, a kórház szabadtéri területén többen is meglátogathatják a betegeket.

Kitért arra, hogy www.eeszt.gov.hu oldalon még mindig lehetőség van oltási időpontfoglalásra, az oltásra várók Pfizer-, kevés AstraZeneca-, Szputnyik, illetve Sinopharm-vakcinára jelentkezhetnek.

Beszélt arról is, hogy a pünkösdi hétvégén számos kültéri programot lehet szervezni – de fontos a higiénés szabályok betartása, és kültéren is meg kell tartani a másfél méteres távolságot.

#jarvany #ujranyitas

H I R D E T É S