eu_covid_igazolasoltas
Digitális EU Covid-igazolás

Mától itthon is elérhető az uniós oltási igazolás

blank
blank

H I R D E T É S

Az angol-magyar kétnyelvű uniós Covid-igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető. Azoknak, akik az Unión belül utazást terveznek, javasolják, hogy digitálisan töltsék le vagy nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást.

A szabvány az egész Unióban egységes: kétnyelvű, ingyenesen elérhető és QR-kóddal van ellátva.

Az igazolás érvényessége az összes uniós tagországra kiterjed, de nem minősül útiokmánynak, nem állítják ki hivatalból, és nem is küldik meg automatikusan. A bevezetéssel egy időben Magyarország a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az igazolással érkező külföldieknek.

 Az igazolást, az immár májustól elérhető mobilapplikáción keresztül lehet letölteni.  A mobilalkalmazás neve: EESZT Lakossági (Apple/App Store), vagy EESZT alkalmazás (Google Play áruház). Az applikáció ügyfélkapus bejelentkezési adatokkal használható.

Szintén egyszerű módszer, ha az igazolást a https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal-on keresztül ügyfélkapus bejelentkezés után letöltjük és kinyomtatjuk.

Akinek internetes hozzáférése, díjmentesen igényelheti az igazolást papíralapon a kormányablakokban, valamint a háziorvosoknál.

#oltas #igazolvany #utazas

H I R D E T É S