Young researchers and 3D printer

Még egy hónapig kérhető a kutatás-fejlesztési bértámogatás

blank
blank

H I R D E T É S

Május 23-ig nyújthatják be bértámogatási kérelmeiket a kutatás, fejlesztés és innováció területén dolgozó munkavállalóik után a munkáltatók.

A minisztérium pénteki közleménye emlékeztet: a program a KFI szektor magasan képzett szakembereinek munkában tartását szolgálja a járványhelyzetben. A vállalkozások meglévő és újonnan felvett munkavállalóik, többek között mérnökök, kutatók, informatikusok után kaphatnak támogatást. A tavaly tavasszal indult, majd rövid szünet után január óta ismét elérhető lehetőség az összes ágazatot lefedi.

A programban a három hónapos időtartamra biztosított támogatás egy főre eső összege nem haladhatja meg a havi 318 920 forintot. A megítélt támogatást a munkáltató kapja, annak fejében köteles legalább három hónapig továbbfoglalkoztatni az érintett munkavállalóit, munkabérüket nem csökkentheti – fűzte hozzá az ITM.

A legtöbb támogatási kérelem a fővárosból, Veszprém és Pest megyéből érkezett be. Az igénylést benyújtó vállalkozások főként a feldolgozóipar, az információ-kommunikáció és a szakmai, tudományos, műszaki tevékenység ágazatokban működnek.

A KFI bértámogatási program részletes dokumentációja a munka.hu oldalon érhető el. A kérelmeket a munkáltató székhelye vagy telephelye szerint illetékes megyei, fővárosi kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához lehet benyújtani 2021. május 23-ig – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

#palyazat #koronavirus #ber #bertamogatas #kfi

H I R D E T É S