blank

Meg fog felelni az uniós szabályoknak a magyar védettségi igazolvány

blank
blank

H I R D E T É S

A koronavírus elleni védettséget igazoló magyar igazolvány digitális verziója meg fog felelni az Európai Unió hasonló dokumentuma szabályainak június 15-éig, a 16 évesek is bemehetnek a rendezvényekre, több pénz lesz járdafelujításokra – ezekről is beszélt Miniszterelnökséget vezető miniszter mai sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely elmondta: a magyar igazolvány digitális változata – az uniós szabályokkal összhangban – tartalmazni fogja az oltás típusát és a két oltás dátumát is. Az uniós szabályozás július 1-jén lép hatályba. A miniszter közölte: a magyar védettségi igazolványt eddig 11 ország fogadta el, Románia pedig a beutazási korlátozások nélküli “zöld zónába” sorolta Magyarországot.

Gulyás azt mondta, hogy azokat a védettségi igazolványokat, amelyeket külföldön állítottak ki olyan országban, akivel kétoldalú megállapodásunk van, azokat el kell fogadni itthon azoknak a helyeknek, ahova magyar védettségi igazolvánnyal be lehet menni.

A kormány szerint indokolt lenne a védettséggel nem rendelkező 16 éveseket beengedni rendezvényekre védett felnőtt kísérete nélkül is, ezért ezzel kapcsolatban hamarosan megérkezik a rendelet.  A maszk és egyéb intézkedések addig maradnak, amíg a vírus terjedése szempontjából van előnye, és ezzel kapcsolatban folyamatosan egyeztetnek virológusokkal és az operatív törzzsel.

A miniszter arról is beszélt, hogy hatalmas volt az érdeklődés a  járda- és útfelujítási programra, ezért a Belügyminisztérium által kiírt fejlesztési pályázatra további 20 milliárd forrást biztosít a korábbi 6 milliárdos forráshoz . Az önkormányzatok ebből újíthatják fel az utakat és járdákat.

Forrás: MTI, Portfolio

#jaravany #vakcinakartya #turizmus #palyazat

H I R D E T É S