blank

Még mindig nem talált magára a turizmus

blank
blank

H I R D E T É S

Júliusban a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma csaknem 10 százalékkal nőtt a múlt év azonos hónapjához viszonyítva, de 36,1 százalékkal kevesebb volt a járvány kitörése előtti év, 2019 júliusához képest.

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 8,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, de 11 százalékkal elmaradt 2019 júliusitól. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 16,2 százalékkal emelkedett, 2019 azonos időszakához viszonyítva 70,0 százalékkal csökkent – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Az előző hónaphoz képest a belföldi vendégéjszakák száma 1,2 millióval, a külföldieké 350 ezerrel volt magasabb. Az összes vendégéjszaka 80 százalékát a belföldi vendégek töltötték el.

Az év első hét hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek 29,1 százalékkal kevesebb, összesen 5,6 millió vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek 14,1, a külföldiek 57 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, mint a múlt év azonos időszakában.

Fotó: Envato

#turizmus #kereskedelem #szallodaipar

H I R D E T É S