blank

Még több munkásszállás lesz – csökkennek a beutazási nehézségek

blank
blank

H I R D E T É S

November 2-től ismét lehet pályázni a munkásszállások kialakítására meghirdetett központi munkaerőpiaci program forrásaira. A keretösszeg ezúttal 5 milliárd forint. A cél, hogy segítség a munkavállalók mobilitását. Támogatás a legalább 80, de legfeljebb 200 férőhelyes munkásszállás építéséhez vagy felújításához kérhető.

A program első négy kiírásában 39 önkormányzat és gazdasági társaság alakíthatott ki mintegy 5 ezer munkásszállási férőhelyet, összesen 12,4 milliárd forint támogatással.

A programra a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások mellett a gazdasági társaságok is pályázhatnak már 2021. március végéig. A beruházók akár a költségek 70-80 százalékát is közpénzből szerezhetik meg.

Az ötödik kiírással legfeljebb 200 férőhelyes munkásszállás hozható létre, és módosulnak a támogatás igénybevételével létesíthető munkásszállás minimális felszereltségére, szolgáltatásaira vonatkozóan meghatározott előírások is, ami komfortosabb szálláshelyek megvalósítását teszi lehetővé.

A helyi önkormányzatok, helyi önkormányzati társulások és az ezek 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaságok a helyi infrastruktúra fejlesztéséhez nyújtott beruházási támogatásként, 80 százalékos támogatásintenzitás mellett, míg a magántulajdonú gazdasági társaságok regionális beruházási támogatásként juthatnak forráshoz a programban.

A gazdasági társaságok Észak-Magyarország, az Észak-Alföld, a Dél-Alföld és a Dél-Dunántúl régiókban 50-70 százalékos, a Közép-Dunántúl régióban 35-55 százalékos, a Nyugat-Dunántúl régióban 25-45 százalékos intenzitású támogatásban részesülhetnek.

2017 óta 2600 munkásszállási férőhely épült a program keretében.

Részletek: www.munka.hu

Forrás: MTI

#munkásszállás #tamogatas #beruhazas

H I R D E T É S