blank

Még több rézfólia és kétszáz új munkahely lesz Tatabányán

blank
blank

H I R D E T É S

Még több rézfóliát gyártanak a jövőben Tatabányán. Második európai gyárát is Magyarországon, mégpedig Tatabánya mellett építi a dél-koreai Doosan, a beruházás értéke 75 milliárd forint. A beruházással 200 új munkahelyet teremtenek.

A kormány a beruházást vissza nem térítendő támogatással segíti, ennek összegéről a kormány, a vállalat és az Európai Bizottság között még zajlanak a tárgyalások. A vállalat első százmillió euróból megvalósuló tatabányai gyárát 15 millió euróval támogatták.

A Doosan 125 éves múltra tekint vissza, a világ egyik legrégebbi és legnagyobb elektromos autóipari beszállító vállalatának számít. Az elektromos akkumulátorokhoz gyárt rézfóliákat, és a világ több mint 40 országában több mint 40 ezer munkatársat alkalmaz. Az első magyarországi gyára 10 ezer tonna rézfóliát gyárt évente, a második gyár építésével ez 25 ezer tonnára emelkedik.

Tavaly a koreai vállalatok az országba érkező összes beruházás 50 százalékát hozták, és az összes újonnan létrejött munkahely 30 százaléka a koreai vállalatokhoz kötődött.

A beruházás 2021-ig tart majd.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Mónus Márton

#munkahely #beruhazas #korea #tamogatas

H I R D E T É S